• Persoonlijk behandelplan
  • Vergoed door zorgverzekering
  • Gratis intakegesprek

Met definitief ontharen voorgoed van uw ongewenste haargroei af

Wilt u lichaamsdelen, zoals oksels, schaamstreek, bovenlip en kaaklijn, definitief ontharen? Heeft u het gehad met scheren, harsen en epileren? Kom dan naar Huidinstituut Callista in Hardinxveld-Giessendam. Wij bieden een ontharingsbehandeling met Plasmalite: een ontharingssysteem met  intens pulslicht waarmee we haren op een veilige en pijnloze manier voorgoed verwijderden. Zo heeft u nooit meer last van ingegroeide haartjes, stoppeltjes en huidirritaties.

Waarom definitief ontharen met Plasmalite bij Huidinstituut Callista?

Als u last heeft van overbeharing of zich stoort aan haargroei op bepaalde plaatsen van uw lichaam, staan de specialisten van Huidinstituut Callista voor u klaar. Ons team bestaat uit gediplomeerde en vakkundige schoonheidsspecialisten die regelmatig bijscholing volgen. Hierdoor weten we wat de mogelijkheden zijn en geloven we niet alles wat leveranciers vertellen. Wij doen geen loze beloften, vertellen u een eerlijk verhaal en scheppen een reëel verwachtingspatroon. Bij ons krijgt u dus altijd een professionele en veilige ontharingsbehandeling. En onze ontharingsmethode met Plasmalite biedt nog meer voordelen:

  • Optimaal resultaat. Door de saffieren behandelknop van de Plasmalite en het kleine behandeloppervlak kunnen wij heel exact werken. Hierdoor kunnen we ieder lichaamsdeel nauwkeurig definitief ontharen.
  • De behandeling is nagenoeg pijnloos.
  • Sneller dan elektrisch ontharen.
  • In een korte tijd een groot gebied behandeld.
  • Uw behandeling wordt wellicht (gedeeltelijk) vergoed door uw zorgverzekeraar.

plasmalite gezicht

Effectief ontharen met Plasmalite

Plasmalite is een veilig en doeltreffend ontharingssysteem, waarin de voordelen van een laser en van intens pulslicht effectief worden gecombineerd. Plasmalite is gebaseerd op de modernste technologie en maakt het mogelijk om overtollige of ongewenste haargroei veilig en definitief te verwijderen. Het resultaat van de behandeling is echter afhankelijk van de absorptie van licht in het haarpigment melanine en de huiskleur. Hierdoor is de behandeling het meest effectief bij mensen met een lichte huid en donker haar.

Hoe werkt een ontharingsbehandeling met Plasmalite?

Plasmalite werkt met selectieve fotothermolyse. In het merg van elk haartje bevindt zich het natuurlijke pigment melanine. De behandelkop van het Plasmalite systeem geeft lichtbundels af in de vorm van lichtflitsen. Dit licht wordt geabsorbeerd door melanine. Deze absorptie gaat gepaard met een warmteontwikkeling die ook het haarzakje bereikt. De temperatuur komt boven de kritische waarde van 70°C uit, wat tot het gewenste effect leidt: het haarzakje sterft af en kan dus geen nieuw haar meer produceren.

Hoe gaat een Plasmalite-behandeling in zijn werk?

Op de te behandelen huid brengen wij een laagje verkoelende gel aan. Deze gel geleidt het licht en houdt de huid koel. Het huidgedeelte met gel wordt vervolgens belicht met korte lichtflitsen. Na de behandeling is het effect niet meteen zichtbaar, maar het resultaat is onmiskenbaar. Na 2 tot 3 weken zal veel van het behandelde haar verdwenen zijn.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Voor een blijvend goed resultaat zijn gemiddeld ongeveer  8 behandelingen nodig. Dit is een gemiddelde, bij hormonale problemen heeft u meer behandelingen nodig.  Het haarzakjes kan alleen in de anagene fase, de groeiperiode van de haar behandeld kunnen worden. U moet dus wachten totdat alle haarzakjes in de groeifase zijn geweest. Hierdoor is het noodzakelijk om de behandeling meerdere malen te herhalen.

De duur en periode van de groeicycli zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de lichaamsplaats waar het haar voorkomt, de dikte en dichtheid van het haar, uw geslacht, leeftijd, etnische afkomst, medicijngebruik en hormoonhuishouding. Om definitief te ontharen, heeft u over het algemeen 5 tot 8 behandelingen nodig, elk met een tussenliggende periode van 1 tot 3 maanden. De eerste 3 ontharingsbehandelingen hebben het meest zichtbare effect. Uw specialist zal u adviseren over hoeveel behandelingen u nodig heeft.

Uiteraard bepaalt u zelf na iedere behandeling of u verder wilt gaan of niet. Behandelingen duren overigens kort. Het verwijderen van overtollig gezichtshaar bijvoorbeeld, duurt vaak slechts enkele minuten.

Wat voel ik van de behandeling?

Definitief ontharen met Plasmalite is zo goed als pijnloos. De meeste mensen ervaren slechts een licht tintelend gevoel. Sommige delen van het lichaam zijn gevoeliger dan andere en kunnen enigszins rood worden of licht opzwellen. Deze kleine ongemakken zullen na een paar uur verdwijnen.

Zorgvuldige voorbereiding op de behandeling

Een Plasmalite-behandeling voor definitief ontharen wordt gegeven door een van onze deskundigen. Tijdens het intakegesprek vult u eerst samen met een specialist een formulier in. Het is belangrijk dat u de vragen naar waarheid invult, aangezien de gevoeligheid voor licht per mens verschillend is. Tijdens de behandelperiode mag u niet epileren of harsen, maar scheren kan wel. Stel uw huid 6 weken voor de behandeling en tijdens de gehele behandelperiode niet bloot aan zelf-bruinende crèmes en uv-staling door de zon of een zonnebank.

Tijdens de behandeling worden (behaarde) moedervlekken afgedekt. Al deze maatregelen zijn noodzakelijk om verbranding te voorkomen. In een gratis intakegesprek legt onze specialist alle aspecten van de ontharingsbehandeling uit en kijkt of de methode voor u geschikt is. Ook krijgt u een proefbehandeling.

Professionele ontharingsbehandeling bij Huidinstituut Callista: kom langs

Wij zijn volledig gediplomeerd en geregistreerd via ANBOS. Met onze AGB-code is het mogelijk om uw factuur in te dienen bij uw zorgverzekeraar. Dus wilt u veilig, comfortabel en wellicht kosteloos van uw overtollige haargroei af? Maak dan een afspraak met ons door te bellen naar 0184-615512. Ook bij vragen kunt u contact met ons opnemen via dit telefoonnummer.