Wat is de Dermapen?

Behandeling met de Dermapen is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en verfraaien, zonder de epidermis (bovenste huidlaag) te beschadigingen. Wij maken gebruik van de allernieuwste techniek: de Dermapen. De Dermapen is nieuw geavanceerd en heeft veel voordelen ten opzichte van de MTS-roller of de Dermaroller. U heeft namelijk minder hersteltijd nodig en de behandeling is comfortabeler en nauwkeuriger.

De Dermapen maakt gebruik van hele kleine naaldjes, die vibrerend hele kleine prikjes in de huid geeft. Er worden dan kleine kanaaltjes verticaal oppervlakkig in de huid gemaakt. Deze minuscule kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ precies genoeg om de huid op een natuurlijke manier te activeren. Door deze prikkeling maken we gebruik van het natuurlijke herstelproces, die diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel).

Bel ons: 0184-615512   Plan jouw afspraak in

De Dermapen kan ingezet worden voor de behandeling van:

  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Acne-littekens
  • Littekens van andere aard
  • Zonbeschadiging
  • PigmentsZonbeschadigingtoornis
  • Grove huidstructuur/vergrootte poriën
  • Striemen/striemen

Wat doet de behandeling met de Dermapen met mijn huid?

Doordat bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, merkt u dat de huid na enkele behandeling steviger en gladder wordt. Reliëf door acne-littekens en rimpels verminderd geleidelijk.

De celdeling krijgt daarnaast een enorme boost. Oude cellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en nieuwe cellen worden sneller aangemaakt. De hoornlaag wordt weer mooi dun, zoals deze hoort te zijn. Daardoor hebben verstoppingen (comedonen) minder kans. Behandeling met de Dermapen heeft dus ook een zuiverend effect. Overmatig pigment (zonnevlekken, ouderdomsvlekken of andere hyperpigmentaties) dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert mee af en vervaagt, waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes vervagen. Uw huidteint wordt egaler en stralender. Tot slot kunnen serums met hoogwaardige actieve werkstoffen veel beter in de huid opgenomen worden. De huidtherapeut kan u een product adviseren om thuis, tussen de behandelingen door, het effect te optimaliseren.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Net als bij microdermabrasie en andere huidverbeterende therapieën geldt; hoe meer behandelingen, hoe langer en beter resultaat zichtbaar is. Uiteraard zal elke behandeling met de Dermapen een boost zijn voor uw huid en tijdelijke verbetering geven. Wij willen helder zijn in de verwachtingen; de aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat “onder” het zichtbare huidoppervlakte afspeelt. Omdat het proces geleidelijk afspeelt in de weken tussen en na de behandelingen, zal er vooraf aan de eerste behandeling foto’s gemaakt worden.

Zichtbaar resultaat behaald u doorgaans met meerdere behandelingen; tenminste 5 behandelingen in kuurverband (elke 4-6 weken). Door u in kuurverband te behandelen, kunnen wij vooraf aan elke behandelingen goed inspringen op de behoeftes en de voortgang evalueren.

Is de behandeling gevoelig?

De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte (variërend van 0,5 mm tot 2 mm) is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. De huidtherapeuten weten precies wat uw huid nodig heeft en zullen u hierover informeren tijdens het bespreken van het behandelplan. Indien nodig, zal de huidtherapeut u het gebruik van EMLA crème adviseren. Dit is een verdovende crème die (plaatselijk) een uur voor de behandeling in zal moeten trekken onder folie. Leest u alstublieft goed de aanbrenginstructies die u ontvangt van de huidtherapeute.

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

Na de behandeling vertoont uw huid roodheid, direct na de behandeling is dit het meest zichtbaar. Tevens kan uw huid prikkelend en warm aanvoelen. Na een (halve) dag nemen deze verschijnselen af, maar 3 a 4 dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. Na deze dagen kan uw huid ook lichte schilfertjes vertonen; dit zijn dode huidcellen en dit is een gunstige reactie door de versnelde celdeling die ontstaat door de behandeling met de Dermapen.

Vergoeding

Bij een aanvullende verzekering kan meestal de behandeling van acne-littekens (grotendeels) vergoed worden door uw zorgverzekeraar onder acnetherapie.  U bent zelf verantwoordelijk voor de afhandeling van de facturen met uw zorgverzekeraar.