Rimpels rondom uw ogen, lijnen op uw voorhoofd, hangende wenkbrauwen, of een norse uitstraling? Huidverzorging is belangrijk maar lost helaas niet alles op. Botox® injecties zouden voor u een uitkomst kunnen zijn. Botox® kan uw algehele uitstraling verbeteren, zodat uw spiegelbeeld weer matcht met hoe u zich van binnen voelt. 

Cosmetische Botox® injecties worden al jaren veilig toegepast. De enorme toename van het aantal behandelingen in de afgelopen jaren is ongetwijfeld te danken aan de effectiviteit: Binnen enkele dagen na de behandeling ziet u resultaten waar geen anti-rimpelcrème tegenop kan. U geniet 3 tot 4 maanden van het resultaat, of langer bij herhaalde behandeling.

Regelmatig is Martine Poelman aanwezig, zij is cosmetisch arts. Wil u meer informatie over haar kijk dan op de site van mooimedischsportief.

Wat is Botox®?

Botox®, oftewel botuline toxine, is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum. De naam Botox® is een geregistreerde merknaam van het bedrijf Allergan Inc, de grootste producent ter wereld. 

Botox® remt de overdracht van prikkels van de zenuw naar de spier en wordt gebruikt voor het vervagen van dynamische rimpels. Dynamische rimpels ontstaan op plaatsen in het gezicht waar de mimiek sterk is, zoals bij de frons, het voorhoofd en rondom de ogen. Doordat de spiertjes niet meer of minder goed kunnen samentrekken, trekt de huid glad bij fijne lijntjes en vervagen diepe rimpels. Met Botox® kun je bovendien de vorming van (meer) rimpels voorkomen.

Al sinds de jaren 90 wordt Botox® toegepast voor cosmetische doeleinden. De oorsprong van Botox® ligt echter bij de specialismen neurologie en oogheelkunde, waar het gebruikt wordt om spastische spieren te laten verslappen. Een Botox® behandeling is veilig. Het middel heeft alleen een tijdelijk effect op de behandelde spier en geen invloed op de rest van het lichaam. Bovendien zal de behandelde spier zich volledig herstellen na enkele maanden.

Wat is een filler ?

Fillers zijn injectables op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die van nature voorkomt in het lichaam, onder meer in de huid. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat onze huid vocht vast kan houden. Tijdens het verouderingsproces neemt de eigen capaciteit om hyaluronzuur aan te maken af, dit draagt bij aan de verslapping van de huid, huidplooien en volumeverlies.

Door het plaatsen van een filler kunnen statische rimpels worden opgevuld, waardoor deze vervagen of zelfs verdwijnen. Lijnen en vouwen die zichtbaar zijn in een ontspannen gezicht worden statische rimpels genoemd. Fillers kunnen ook gebruikt worden voor het herstel van volume in delen van het gezicht die dit zijn verloren, zoals de wangen en jukbeenderen. Daarnaast kunnen gebieden zoals de lippen worden verfraaid door deze wat extra volume te geven.

Martine heeft een  bewuste keuze gemaakt om alleen met fillers van het merk Teosyal te werken. Ze werkt  nooit met permanente fillers. Teosyal is te verkrijgen in diverse varianten, elk speciaal gemaakt voor specifieke doelen en effecten.

Indien u meer informatie wilt over de mogelijkheden met Botox® of een persoonlijk advies wenst, maak dan direct een afspraak voor een intakegesprek. De kosten hiervan zijn € 55,00, deze worden in mindering getrokken als u besluit om een behandeling te ondergaan.

Op de volgende datum is Martine aanwezig : Woensdag 25 maart 2020.