* De eerste uren na de behandeling de huid zoveel mogelijk ontzien en behandel het onthaarde gebied de eerste dagen voorzichtig. Koude kompressen koelen de huid en gaan eventuele branderige gevoel tegen.

* Na de behandeling niet zwemmen, geen gebruik maken van whirlpool en /of sauna. U mag wel douche, maar niet te heet. De huid moet tot rust komen.

*  Bescherm de huid tegen directe blootstelling aan de zon met minimaal een SPF 30-50 zonbescherming. Wij adviseren dit aan om standaard dagelijks te gebruiken om hyperpigmentatie te voorkomen.

* Zijn de oksels behandeld , gebruik dan de eerste dagen geen deodorant.

* Veel water drinken dat helpt het lymfesysteem om de vernietigde haarfollikels op te ruimen.

* Nooit krabben of wrijven, ook de dagen volgend op de behandeling niet. Hierdoor kunnen onnodig korstjes ontstaan, die kunnen leiden tot pigmentverschuivingen.

* Na de behandeling kunt u meteen weer uw dagelijkse activiteiten hervatten.

* Trek of pluk niet aan de haartjes, deze vallen vanzelf uit.

* Nieuwe haargroei mag worden afgeschoren of geknipt. Het gebruik van ontharing crème mag pas na twee weken. U mag niet harsen, epileren of een epilady gebruiken.

* in de zon of onder de zonnebank en/of geen zelfbruiningsmiddelen gebruiken, tijdens voor en na de behandeling.

* De huid moet zo veel als mogelijk de natuurlijke kleur behouden, zodat het risico op (tijdelijke) pigmentverschuivingen wordt beperkt en de behandeling steeds onder gelijkwaardige condities kan plaatsvinden.

* Geef veranderde situaties omtrent medicijngebruik, zwangerschap en/of zongedrag/gebruik van zelfbruiningsmiddelen voor elke behandeling door aan uw specialist.

* Bij vragen, beschadiging van de huid altijd contact met ons opnemen.