Massage is meer dan ontspanning alleen. Het heeft talloze effecten op zowel lichaam als geest. De lichaamsfuncties worden weer in balans gebracht en de geest wordt even leeg gemaakt, zodat u weer vol energie verder kunt.

De doorbloeding wordt gestimuleerd, waardoor er een verhoogde zuurstof- en voedingsstoffentoevoer naar de cellen en weefsels ontstaat en afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd. De stofwisseling wordt dus geactiveerd. De weerstand van het lichaam wordt verbeterd omdat ook ziektekiemen via de lymfe uit het lichaam worden verwijderd. Verklevingen in de huid en spieren kunnen worden verzacht en gespannen spieren worden versoepeld. Daarnaast heb je te maken met het psychische effect van een massage. Elk levend wezen heeft behoefte aan lichamelijk contact. Massage is daar een vorm van en kan zodoende een goede bijdrage leveren aan uw gezondheid en welbevinden. Het werkt stressverlagend, geeft een behaaglijk gevoel en zorgt voor diepe ontspanning.

Klassieke massage

Het doel van een klassieke massage is om stress en spanningen te verminderen. Spanningen hopen zich vooral op bij de nek en schouders. Door massage wordt de doorbloeding gestimuleerd en blokkades opgeheven. Maar ook voor mensen zonder stress is een massage een weldaad voor lichaam en geest. U kunt kiezen voor een rugmassage of een lichaamsmassage.

Hot Stone massage

Een Hot Stone massage is een massage waarbij gebruik wordt gemaakt van warme basaltstenen. Door de warmte van de stenen in combinatie met de massageolie wordt een dieptewerking bereikt. De doorbloeding wordt gestimuleerd en afvalstoffen worden beter afgevoerd. Daarnaast worden de warme stenen als aangenaam ervaren, vooral op de rug. De massage met de stenen wordt uitgevoerd met lange en rustige massagebewegingen. U kunt kiezen voor een rugmassage of een lichaamsmassage.

Bel ons: 0184-615512 Plan jouw afspraak in

Bindweefselmassage

De bindweefselmassage is een goede manier om de huidconditie te verbeteren. Het verhoogd de doorbloeding en activeert de stofwisseling. Deze massage is zeer geschikt als rimpel- en littekenbehandeling.

Het is belangrijk dat de bindweefselmassage goed wordt uitgevoerd. De huidspecialiste past een speciale techniek toe, waarbij invloed wordt uitgeoefend op de middelste huidlaag. Door de diepe massage technieken die op het bindweefsel inwerken, vervormen de fibroblasten (bindweefselcellen) waardoor de huid aangezet wordt tot vernieuwing en daarmee samenhangende versteviging uitwerkt.

Contra-indicaties

Hoe ontspannen of voorbereidend een massage ook kan zijn, er zijn ook omstandigheden waarbij het niet verstandig is een massage te ondergaan. Een aantal voorbeelden om geen massage te doen is bijvoorbeeld bij koorts, ontsteking, besmettelijke ziekten en pijn. Indien u onder behandeling bent bij een specialist, fysiotherapeut of andere medicus, dan raden wij u aan eerst te overleggen of een massage geen nadelig effect heeft op de behandeling.