Niets is zo vervelend en maakt veel vrouwen onzeker als overbeharing, in het gezicht maar ook op het lichaam. Ook mannen kunnen last ervaren van overbeharing b.v. op de rug en schouders. Gelukkig kunnen we hier in de meeste gevallen iets aan doen.

Er bestaan twee verschillende vormen van overbeharing bij vrouwen:

Hypertrichose

Dit is een vorm van overbeharing volgens het vrouwelijk beharingspatroon op plaatsen waar van nature al enige haargroei is.
Er verschijnen fijne haartjes in het gezicht, niet te verwarren met “donshaartjes”. Haren op de armen kunnen langer worden en in aantal toenemen. Bovenbenen en romp zijn dan meestal ook zwaarder behaard.
Hypertrichose komt voor bij zowel mannen als vrouwen en ontstaat in de pubertijd.

Hirsutisme

Dit is een vorm van overbeharing volgens het mannelijk beharingspatroon.
Bij vrouwen treedt haargroei op op die plaatsen waar meestal alleen bij mannen zich haren ontwikkelen, bv. donkere haren op de bovenlip, wangen, kin en hals, rond de tepels, op de borst, de rug, de buik en in de liesstreek.
Ook op armen en benen is de haargroei meer dan “normaal”.

Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten die gepaard gaan met de behandelingen in het gezicht, afhankelijk van de polisvoorwaarden. Voor meer informatie hierover kunt u ook contact met ons opnemen.

We zullen tijdens een intakegesprek de verschillende behandelmethoden bespreken en wat voor u de beste optie is.

Bel ons: 0184-615512   Plan jouw afspraak in