• Persoonlijk behandelplan
  • Vergoed door zorgverzekering
  • Gratis intakegesprek

Haar verwijderen

Als u overtollig haar wilt laten verwijderen, gaat u langs bij Huidinstituut Callista in Hardinxveld-Giessendam. Niets is namelijk zo vervelend en maakt veel vrouwen zo onzeker als overbeharing. Denk bijvoorbeeld aan beharing in het gezicht, maar ook op het lichaam. Ook mannen kunnen last hebben van overbeharing, bijvoorbeeld op de rug en de schouders. Gelukkig kunnen we hier in de meeste gevallen iets aan doen.

Bent u geïnteresseerd in onze diensten?

Redenen om haar te laten verwijderen bij onze specialist

Er bestaan twee verschillende vormen van overbeharing bij vrouwen. In deze gevallen is het logisch dat u haar wilt laten verwijderen door een specialist. De vormen van overbeharing zijn:

Hypertrichose

Dit is een vorm van overbeharing volgens het vrouwelijk beharingspatroon op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Er verschijnen fijne haartjes in het gezicht, niet te verwarren met “donshaartjes”. Haren op de armen kunnen langer worden en in aantal toenemen. Bovenbenen en romp zijn dan meestal ook zwaarder behaard. Hypertrichose komt voor bij zowel mannen als vrouwen en ontstaat in de pubertijd.

Hirsutisme

Dit is een vorm van overbeharing volgens het mannelijk beharingspatroon.
Bij vrouwen groeit er haar op plaatsen waar meestal alleen bij mannen zich haren ontwikkelen, bijvoorbeeld donkere haren op de bovenlip, wangen, kin en hals, rond de tepels, op de borst, de rug, de buik en in de liesstreek. Ook op armen en benen is de haargroei meer dan “normaal”.

Maak een afspraak voor ontharing

Wilt u uw haar laten verwijderen door een ervaren specialist? Maak dan een afspraak voor ontharing bij ons instituut. We zullen tijdens een intakegesprek de verschillende behandelmethoden bespreken en kijken of uw zorgverzekering de ontharing kan vergoeden. Voor meer informatie neem u contact met ons op door te bellen naar 0184-615512.