Pigmentvlekken.

De kleurstof Melanie is aanwezig in onze huid, en geeft kleur aan de huid en haren. De (extra) aanmaak van melanine onder invloed van UV licht zorgt voor een verdikking van de huid waardoor de natuurlijke bescherming in werking treedt, bijkomstig voordeel (voor de meeste mensen) is het bruin worden van de huid.

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

We hebben zonlicht nodig voor ons welzijn en voor de aanmaak van Vitamine D, maar teveel in de zon zitten is niet goed. UV-straling en verbranding verhoogt de kans op huidkanker. Door de zonschade ontstaan er een soort weeffouten in je cellen waardoor je ophopingen van pigment (hyperpigmentatie) krijgt. Dit zijn donkere, ontsierende vlekken op de huid. Verder zorgt overmatig zonnen voor een sterkere huidveroudering in de vorm van rimpels.

Voorkomen is beter dan genezen, bescherm uw huid 365 dagen per jaar met een SPF.

En dagelijks een goede SPF is de allerbeste anti rimpel crème die bestaat…..
pigader

Bij kinderen onder de 16 die een zonverbranding oplopen vergroot de kans op huidkanker met 60%!!!!!!

Probeer dit altijd te voorkomen door met de juiste zonnefactor de huid te beschermen. De huid vergeet de keren dat die verbrand is niet, de schade wordt opgeslagen in het DNA van de cel en wordt met iedere keer dat een cel zich deelt doorgegeven. De schade hiervan kan op latere leeftijd naar buiten komen d.m.v. pigmentvlekken of erger huidkanker.

 Hoe pakken we pigmentvlekken aan?

We hebben diverse methodes om pigmentvlekken te behandelen. Vaak zijn meerdere behandelingen nodig een een combinatie van behandelmethodes.

  • Voor we beginnen kijken we met onze skin scanner hoe diep het pigment in de huid aanwezig is en bepalen hiermee de behandeltechniek.
  • Cosmedische peelings, door het werken met diverse zuren bv, pumpkin, glycolzuur en melkzuur of een combinatie van deze zuren en het aantippen met TCA geeft enorm mooie  resultaten.
  • Dermapen behandeling ( microneedling) en het gebruik van een thuisroller.
  • Behandelen met Ipl licht.
  • Producten voor het thuisgebruik die de aanmaak van melanine remmen en verstoren.
  • Het gebruik van een SPF dagelijks is noodzakelijk!!! even onbeschermd in ze zon en al het werk is voor niets gedaan.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit hangt af van de hoeveelheid en de diepte van het pigment. Hoe dieper het pigment in de huid is hoe lastiger het is om te behandelen. Hoe goed beschermt u de huid tegen UV licht en welke producten u thuis gebruikt.

Enkele pigmentvlekken zijn goed aan te stippen met TCA en geeft mooie resultaten, zijn er grote delen van het gezicht met hyperpigmentatie dan gaan we meer gedoseerd te werk.

 

 

pigment op handen

Graag gaan wij de uitdaging aan om u van uw pigmentatie af te helpen. U komt toch ook voor uw behandeling naar Huidinstituut Callista. Al meer dan 25 jaar uw vertrouwde schoonheidssalon, ontharingscentrum, pedicure en huidverbeterings adres in Hardinxveld-Giessendam, Gorinchem, Sliedrecht, regio Alblasserwaard en omstreken.

willy borst