Biopeel Kruidenpeeling

‘Met de kracht van natuurlijke ingrediënten geeft de kruidenpeeling de huid de vernieuwing die het verdient, waardoor een stralende en gezonde teint naar voren komt, van binnenuit’

Huidinstituut CALLISTA

Biopeel kruidenpeeling

Een Bio Peel is een kruidenpeeling, waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aangebracht worden. Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen, met een zichtbaar resultaat.

Door middel van een massage worden de heilzame stoffen uit de kruidenmix optimaal door de huid opgenomen. Direct na de behandeling is de huid diep gereinigd en voelt dehuid zeer glad en zacht aan. De gladde huid die je ervaart na de behandeling komt doorhet wegnemen van de bovenste laag dode huidcellen, die droog en ruw aanvoelt

Biopeeling

Wat levert een biopeel kruidenpeeling behandeling je op?

Een eenmalige behandeling met de kruidenpeeling is zeker mogelijk. Het is een behandeling om effectief dode huidcellen te verwijderen en tegelijkertijd de huid een boost te geven door de hoge concentratie voedingsstoffen. De huid voelt glad en zacht aan met een egale teint.

Om (onderstaande) huidproblemen te verbeteren, is het noodzakelijk om meerdere behandelingen in een kuurverband toe te passen.

De huid die met acne te maken heeften acne littekens
Rimpelvorming
Grove poriën
Verslapping van de huid
Hyperpigmentatie
Zonneschade
Melasma

Wat is een kruidenpeeling?

Tijdens de behandeling wordt de huid gestimuleerd en geactiveerd. Het huidgevoel kan alsprikkelend, tintelend of branderig ervaren worden.

Na het verwijderen van de kruidenpeeling is het absorptievermogen van de huid verhoogd. Dit wil zeggen, dat alle producten na de peeling beter opgenomen worden. Het betekent ook dat deze producten (zoals een masker) intensiever werken en ook intensiever voelen. De huid is namelijk gevoeliger na de kruidenpeeling. Dit kan geen kwaad, het is een teken dat de huid aan het werk gezet wordt. Het metabolisme van de huid krijgt een boost. De doorbloeding wordt geactiveerd, de aanvoer en opname en opname van zuurstof en voedingstoffen wordt verbeterd. Eventuele roodheid na de behandeling trekt snel vanzelf weg.

Ongeveer 3-5 dagen na de behandeling kan de huid lichtelijk gaan schilferen. De mate van schilfering is per persoon verschillend en afhankelijk van het huidtype. De huid voelt in deze periode vaak ook wat droger aan.

Wat zijn de voordelen van een biopeel kruidenpeeling?

Welke behandel­mogelijkheden zijn er?

Het mengen van deze peels met een Bio Peel Gel naar keuze optimaliseert de absorptie van heilzame stoffen door de huid, waardoor de resultaten worden gemaximaliseerd. Het is belangrijk om de indicaties en het advies van een gekwalificeerde huidspecialist te volgen voor de juiste behandeling voor jouw specifieke huidtype en conditie.

Biopeel

De Bio Peel is een kruidenpeeling die de huid stimuleert tot regeneratie door een mix van kruiden, zeewier, algen en/of plant-en fruitextracten. Deze peeling helpt bij het verfijnen van de poriën structuur, het gladstrijken van fijne lijntjes, het verminderen van hyperpigmentatie, het verbeteren van puistjes en het kalmeren van een onrustige huid. Het resultaat is een diep gereinigde huid die glad en zacht aanvoelt, zonder het gebruik van waterstofperoxide.

Biopeel pumpkin

De Pumpkin Peel is specifiek gericht op het verbeteren van een doffe, vale huid met grove poriënen veel huidreliëf, evenals het verminderen van hyperpigmentatie en pigmentvlekken. Het gebruik van pumpkin seeds powder en gedroogde basilicumblaadjes zorgt voor een meer enzymatische en keratolytische werking, waardoor de huid diep gereinigd wordt en essentiële vitaminen en mineralen krijgt.

Biopeel aminozuren

De Amino Acid Peel richt zich op het herstellen van de huid op een dieper niveau door de aanwezigheid van 20 verschillende aminozuren, waarvan 9 essentiële. Dit helpt bij het verbeteren van de celdeling en het aanpakken van huidproblemen zoals rosacea, couperose, schilfering, gevoelige huid en actieve acne.

Behandelplan

Tijdens een intakegesprek bespreken we je wensen en de behandelmogelijkheden, we zullen altijd eerst starten met een facial om je huid te leren kennen.

We bespreken eventuele allergieën, medicatiegebruik en eerdere huidbehandelingen.We kijken naar je huidtype, huidconditie en eventuele specifieke problemen te bepalen, zoals acne, hyperpigmentatie, gevoeligheid, etc. We gaan kijken wat de meest geschikte kruidenpeeling op basis van de huidanalyse en doelstellingen.

1 behandeling geeft al een mooi resultaat, dit kan bijvoorbeeld i.p.v. je gewone facial. Wil je een huidprobleem aanpakken dan adviseren we een kuur van 6 behandeling en/of een combinatie kuur van kruidenpeelings met andere behandelingen.

Advies en controle voor je juiste skin care routine wordt besproken. Wist je dat maar liefst 70% van hou jou huid eruit ziet, afhankelijk is van hoe je je huid dagelijks thuis verzorgt?

Peelings

Wat zijn de resultaten?

Verfijnde poriën structuur: De kruidenpeeling kan helpen bij het verkleinen van de poriën, waardoor de huid er gladder en gelijkmatiger uitziet. 

Verminderde fijne lijntjes en rimpels: Door de exfoliërende werking van de kruidenpeeling kunnen fijne lijntjes en oppervlakkige rimpels verminderen, waardoor de huid er jeugdiger en stralender uitziet.

Verbeterde textuur: De kruidenpeeling kan helpen bij het verwijderen van dode huidcellen en het verbeteren van de textuur van de huid, waardoor deze zachter en gladder aanvoelt.

Opgehelderde teint: De peeling kan helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie en het egaliseren van de teint, waardoor de huid er stralender en meer uniform uitziet

Verminderde acne en puistjes: Voor cliënten met acne kan de peeling helpen bij het verminderen van ontstekingen, het verwijderen van onzuiverheden en het voorkomen van toekomstige puistjes.

Kalmerende werking: De peeling kan ook een kalmerend effect hebben op de huid, waardoor roodheid en irritatie worden verminderd.

Veelgestelde vragen

  • Geen exfoliatie of gebruik van vitamine A (Retinol) bevattende producten gedurende 72 uur voorafgaand aan de peeling tot en met drie dagen erna. (Of langer indien de huidexpert dit aanbeveelt).
  • Geen directe blootstelling aan zonlicht 72 uur voorafgaand aan de behandeling tot 2-3 weken erna.
  • Niet harsen 72 uur voorafgaand aan de behandeling tot het moment dat de tekenen van gevoeligheid van de huid door de behandeling l zijn verdwenen.
  • Geen botox of injectables gedurende 21 dagen voorafgaand aan de behandeling.
  • Geen cosmetische of huidverdunnende behandelingen zoals Laser, IPL, microdermabrasie gedurende twee weken voorafgaand aan de behandeling.
  • Geen gebruik van Roaccutane gedurende zes maanden voorafgaand aan de behandeling.

In tegenstelling tot sommige agressievere chemische peelings, hebben kruidenpeeling over het algemeen geen downtime. Cliënten kunnen echter enige roodheid of lichte schilfering ervaren, die meestal binnen een paar dagen verdwijnt. 

Het aantal benodigde behandelingen kan variëren afhankelijk van de specifieke huidconditie van de cliënt en hun individuele doelen. Over het algemeen worden echter meerdere behandelingen aanbevolen voor optimale resultaten, meestal in een reeks van 4 tot 6 behandelingen, met tussenpozen van enkele weken.

Het wordt over het algemeen aanbevolen om geen make-up te dragen direct na een kruidenpeeling om de huid de kans te geven om te herstellen. Uw huidspecialist zal u adviseren over de beste nazorgpraktijken voor uw specifieke situatie.

Hoewel kruidenpeeling over het algemeen veilig zijn voor de meeste huidtypes, zijn er enkele contra-indicaties, zoals actieve herpesinfecties, ernstige rosacea, open wonden of recente laserbehandelingen. Uw huidspecialist zal uw medische geschiedenis beoordelen en adviseren over de geschiktheid van de behandeling voor u.

Het is belangrijk om je huid thuis voor te bereiden met de juiste skincare.

Het wordt over het algemeen aanbevolen om geen make-up te dragen direct na een kruidenpeeling om de huid de kans te geven om te herstellen. Uw huidspecialist zal u adviseren over de beste nazorgpraktijken voor uw specifieke situatie.

Het is mogelijk dat de kruidenpeeling vergoed wordt door je zorgverzekeraar, vooral als het gaat om behandelingen voor huidproblemen of aandoeningen. Het is aan te raden om de polisvoorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen of contact op te nemen met je verzekeraar voor specifieke informatie over vergoedingen deze behandeling.