Verminderen van littekens

'Ontdek de kracht van microneedling voor effectieve littekenbehandeling en een zelfverzekerde uitstraling.'

Littekens behandelen

Het verminderen van littekens kan een uitdagend traject zijn, maar met de juiste zorg en expertise zijn aanzienlijke verbeteringen mogelijk. Bij ons behandelen we verschillende soorten littekens, waaronder acnelittekens, littekens na wondjes, huidtrauma, operaties en striae.

Er zijn verschillende effectieve behandelopties beschikbaar, zoals oxygeneo, chemische peelings en microneedling. Een individueel behandelplan wordt opgesteld om de beste resultaten te bereiken en het litteken te helpen vervagen.

Geduld is essentieel, omdat verbeteringen doorgaans geleidelijk optreden na een reeks behandelingen.

Met onze specialistische kennis en ervaring kunnen we nauwkeurig beoordelen welke behandelingen het meest geschikt zijn voor uw specifieke situatie. Tijdens een intakegesprek zullen we samen met u een behandelplan opstellen. U heeft de keuze uit diverse behandelingen.

OxyGeneo

Wat levert het behandelen van littekens je op?

Het behandelen van littekens biedt verschillende voordelen, waaronder:

  • Verbeterde huidtextuur: Littekenbehandeling kan helpen bij het vervagen van littekens en het gladder maken van de huidtextuur, waardoor de huid er egaler en gezonder uitziet.
  • Toename van zelfvertrouwen: Door het verminderen van zichtbare littekens kan littekenbehandeling het zelfvertrouwen vergroten en het gevoel van eigenwaarde versterken.
  • Esthetische verbeteringen: Littekenbehandeling kan helpen bij het verbeteren van de esthetiek van de huid, waardoor littekens minder opvallen en de algehele uitstraling verbetert.
  • Huidregeneratie: Sommige behandelingen bevorderen de natuurlijke regeneratieprocessen van de huid, waardoor de huid gezonder en veerkrachtiger wordt.
  • Emotioneel welzijn: Het verminderen van storende littekens kan een positieve invloed hebben op het emotionele welzijn en de gemoedstoestand van een persoon.


Het behandelen van littekens biedt niet alleen fysieke verbeteringen, maar kan ook emotionele en psychologische voordelen met zich meebrengen door een gladdere, egalere huid en een verbeterd zelfbeeld.

Wat is een littekenbehandeling?

Microneedling is de meest effectieve aanpak voor littekenbehandeling.

Microneedling stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, wat kan helpen bij het opvullen en egaliseren van littekens.

Verbeterde huidtextuur: Door de micro-injecties bevordert microneedling een gelijkmatigere huidtextuur en vermindert het de ruwheid van littekens.

Littekenvervaging: Door de natuurlijke genezingsprocessen te activeren, kan microneedling helpen bij het vervagen en verminderen van de zichtbaarheid van littekens.

Verhoogde opname van producten: De microkanaaltjes die door microneedling worden gecreëerd, verbeteren de opname van huidverzorgingsproducten en actieve ingrediënten, waardoor de behandeling nog effectiever kan zijn.

Microneedling is een veelgebruikte en veilige procedure voor littekenbehandeling, maar het is altijd raadzaam om een huidspecialist te raadplegen voor een persoonlijk advies en behandelplan dat is afgestemd op uw unieke behoeften en littekentype. 

Wat zijn de voordelen van een acne behandeling?

Welke behandel­mogelijkheden zijn er?

Oxygeneo

Chemische peelings

Microneedling

Behandelplan

Tijdens een intakegesprek bespreken we je wensen en de behandelmogelijkheden.

De resultaten van littekenbehandeling door middel van een chemische peeling of microneedling kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals het type litteken, de diepte en de ernst ervan, evenals de huidreactie van de persoon.

De huid wordt vernieuwd, het litteken wordt minder en de huid wordt egaler.

Het is belangrijk om op te merken dat meerdere behandelsessies mogelijk nodig zijn voor optimale resultaten.

huidlagen

Veelgestelde vragen

Het is afhankelijk van het type litteken, de behandelmethode en de individuele reactie van de huid. Resultaten kunnen variëren, maar verbeteringen kunnen geleidelijk optreden gedurende meerdere weken tot maanden na de behandeling.

Ja, na de behandeling kunnen er specifieke instructies zijn zoals het vermijden van directe zonblootstelling, het gebruik van aanbevolen huidverzorgingsproducten en het volgen van wondverzorgingsinstructies.

Ja, het is normaal dat de huid roodheid of gevoeligheid vertoont na een behandeling. Dit is vaak van voorbijgaande aard en zal na verloop van tijd afnemen.

Het wordt meestal aanbevolen om gedurende een bepaalde periode na de behandeling geen make-up op het behandelde gebied aan te brengen om de huid te laten genezen.

Mogelijke complicaties kunnen onder meer infectie, roodheid, zwelling of veranderingen in de huidskleur omvatten. Het is belangrijk om eventuele ongewone symptomen te melden aan uw huidspecialist.

Het is mogelijk dat de behandeling met microneedling vergoed wordt door je zorgverzekeraar, vooral als het gaat om behandelingen voor huidproblemen of aandoeningen. Het is aan te raden om de polisvoorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen of contact op te nemen met je verzekeraar voor specifieke informatie over vergoedingen deze behandeling.