Definitief ontharen

'Definitief ontharen voor een zorgeloze huid.'

Huidinstituut CALLISTA

Definitief ontharen

We werken met twee methodes qua “definitief “ontharen.

Elektrisch ontharen: Bij elektrisch ontharen wordt elke haar individueel behandeld door een dunne naald in het haarzakje te steken en elektrische stroom toe te dienen om het haarwortel te vernietigen. Deze methode is arbeidsintensief en kan meer tijd in beslag nemen, vooral voor grotere behandelgebieden. Het is effectief voor verschillende haartypes en huidskleuren, maar vereist herhaalde behandelingen voor langdurige resultaten.

Diode triple wave ice laser: De diode triple wave ice laser maakt gebruik van geavanceerde laser technologie met drie golflengtes om ongewenst haar te verwijderen. De laserstralen richten zich op de haarzakjes, verwarmen ze en beschadigen de haarwortels om de haargroei te vertragen en te stoppen. Deze methode is sneller, minder pijnlijk en geschikt voor grotere behandelgebieden. Bovendien kan het een langdurige haarvermindering bieden na een reeks behandelingen, hoewel het mogelijk is dat enkele onderhoudsbehandelingen nodig zijn.

Elektrisch ontharen, een methode waarbij elektrische stroom rechtstreeks naar de haarfollikel wordt geleid, kan effectief zijn voor alle haarkleuren, inclusief lichte haartinten, omdat het de haarwortel individueel vernietigt, ongeacht de kleur. Aan de andere kant werkt laserontharing het beste op donkere haartypes, omdat laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment melanine in de haarfollikel. Bij lichter haar is er minder melanine aanwezig en is de laser minder effectief. Daarom kan laserontharing minder effectief zijn voor lichte haarkleuren, terwijl elektrisch ontharen bij alle kleuren haren kan worden toegepast vanwege de gerichte benadering van elke individuele haarfollikel.

Definitief ontharen

Wat levert een definitief ontharen je op?

Definitief ontharen biedt langdurige, gladde huid zonder regelmatig scheren of waxen, resulterend in besparing van tijd, geld en verbeterd zelfvertrouwen door verminderde irritatie en langdurige haarvermindering. Deze behandeling is geschikt voor het gezicht en het hele lichaam.

Wat is definitief ontharen?

Ontharen met een diode triple wave ice laser is een geavanceerde en effectieve methode voor permanente haarvermindering. Deze innovatieve technologie maakt gebruik van een krachtige laser die drie golflengtes combineert om ongewenst haar te verwijderen. De “ice” verwijst naar een gekoeld handstuk dat tijdens de behandeling wordt gebruikt om het ongemak te verminderen en de huid te beschermen. Deze methode is snel, veilig en geschikt voor verschillende huidtypes, met langdurige resultaten

Wat zijn de voordelen van definitief ontharen?

Welke behandel­mogelijkheden zijn er?

Bij elektrisch ontharen wordt elke haar individueel behandeld door een dunne naald in het haarzakje te steken en elektrische stroom toe te dienen om het haarwortel te vernietigen. Deze methode is arbeidsintensief en kan meer tijd in beslag nemen, vooral voor grotere behandelgebieden. Het is effectief voor verschillende haartypes en huidskleuren, maar vereist herhaalde behandelingen voor langdurige resultaten.

Diode triple wave ice laser: De diode triple wave ice laser maakt gebruik van geavanceerde laser technologie met drie golflengtes om ongewenst haar te verwijderen. De laserstralen richten zich op de haarzakjes, verwarmen ze en beschadigen de haarwortels om de haargroei te vertragen en te stoppen. Deze methode is sneller, minder pijnlijk en geschikt voor grotere behandelgebieden. Bovendien kan het een langdurige haarvermindering bieden na een reeks behandelingen, hoewel het mogelijk is dat enkele onderhoudsbehandelingen nodig zijn.

Behandelplan

Bij het intakegesprek bespreken we jouw wensen en welke techniek het beste bij jou huid en wensen past.

We zullen via de mail een intakeformulier toesturen samen met de nazorginstructies

Elektrisch ontharen: Het is essentieel dat de haren aanwezig zijn en niet geschoren, zodat de behandeling effectief kan worden uitgevoerd met de juiste haarlengte. 

Laserontharing: De huid moet ongeveer drie dagen voor de behandeling geschoren zijn om optimale resultaten te behalen, en minimaal 1 week voor de behandeling geen blootstelling meer aan de zon/ zonnebank hebben gehad.

Ongeacht de behandelmethode is het cruciaal dat er zes weken voor de ingreep geen haar wordt geëpileerd.

We geven advies en begeleiding voor de verzorging van de huid.

huidlagen

Wat zijn de resultaten?

Elektrisch ontharen, kan resulteren in langdurige of permanente haarvermindering. Door individuele haren te behandelen en de haarwortel te vernietigen. Het heeft tijd en meerdere behandelsessies nodig voordat het resultaat geeft.

Vaak werken we met deze methode in het gezicht en ontstaat de overbeharing door een inwendige oorzaak waardoor het voor kan komen dat je niet snel uitbehandeld zal zijn. Mensen met PCOS zullen de PCOS moeten zien als een chronische ziekte en zullen daardoor met regelmaat onder behandeling blijven, damage control.

De diode triple wave ice laser biedt doorgaans effectieve en langdurige haarvermindering door de haarzakjes selectief te targeten en te vernietigen. Dit resulteert in een gladdere huid en verminderde haargroei op de behandelde gebieden. De geavanceerde technologie van deze laser zorgt voor precisie en comfort tijdens de behandeling, met minder risico op huidirritaties. Na een reeks behandelingen kunnen langdurige resultaten worden bereikt, waardoor u kunt genieten van een haarvrije en zachte huid. Het behandelde gebied kan in de loop van de tijd steeds gladder en haarvrij worden. Het is echter belangrijk om te weten dat individuele resultaten kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals haartype, huidskleur en het behandelde gebied.

Veelgestelde vragen

 • De eerste uren na de behandeling de huid zoveel mogelijk ontzien en behandel het onthaarde gebied de eerste dagen voorzichtig. Koude kompressen koelen de huid en gaan eventuele branderige gevoel tegen.
 • Na de behandeling niet zwemmen, geen gebruik maken van whirlpool en /of sauna. U mag wel douche, maar niet te heet. De huid moet tot rust komen.
 • Bescherm de huid tegen directe blootstelling aan de zon met minimaal een SPF 30-50 zonbescherming. Wij adviseren dit aan om standaard dagelijks te gebruiken om hyperpigmentatie te voorkomen.
 • Zijn de oksels behandeld , gebruik dan de eerste dagen geen deodorant.
 • Veel water drinken dat helpt het lymfesysteem om de vernietigde haarfollikels op te ruimen.
 • Nooit krabben of wrijven, ook de dagen volgend op de behandeling niet. Hierdoor kunnen onnodig korstjes ontstaan, die kunnen leiden tot pigmentverschuivingen.
 • Na de behandeling kunt u meteen weer uw dagelijkse activiteiten hervatten.
 • Trek of pluk niet aan de haartjes, deze vallen vanzelf uit.
 • Nieuwe haargroei mag worden afgeschoren of geknipt. Het gebruik van ontharing crème mag pas na twee weken. U mag niet harsen, epileren of een epilady gebruiken.
 • In de zon of onder de zonnebank en/of geen zelfbruiningsmiddelen gebruiken, tijdens voor en na de behandeling.
 • De huid moet zo veel als mogelijk de natuurlijke kleur behouden, zodat het risico op (tijdelijke) pigmentverschuivingen wordt beperkt en de behandeling steeds onder gelijkwaardige condities kan plaatsvinden.
 • Geef veranderde situaties omtrent medicijngebruik, zwangerschap en/of zongedrag/gebruik van zelfbruiningsmiddelen voor elke behandeling door aan uw specialist.

 

Bij vragen, beschadiging van de huid altijd contact met ons opnemen.

Het kan zijn dat de behandeling vergoed wordt als het gaat om medisch noodzakelijke ontharingsbehandelingen in verband met bijvoorbeeld overmatige haargroei in het gezicht. Het is raadzaam om contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar om de specifieke voorwaarden en dekking te bespreken met betrekking tot deze behandelingen.

De diode triple wave ice laser gebruikt geavanceerde technologie met drie golflengtes om haarzakjes te targeten en te vernietigen, waardoor langdurige haarvermindering mogelijk is.

De diode laser maakt gebruik van innovatieve koeltechnologie om ongemak te minimaliseren en het comfort van de patiënt te vergroten tijdens de behandeling.

Het aantal benodigde behandelingen kan variëren, maar er zijn altijd meerdere sessies nodig voor optimale en langdurige resultaten.

De diode triple wave ice laser is geschikt voor verschillende huidtypes en haarkleuren, maar individuele consultatie kan helpen om de geschiktheid voor uw specifieke situatie te beoordelen.

Over het algemeen zijn bijwerkingen mild en van voorbijgaande aard, zoals lichte roodheid of irritatie, maar deze zijn meestal tijdelijk en verdwijnen snel.

Nazorginstructies kunnen omvatten het vermijden van direct zonlicht, hydrateren van de huid en het volgen van eventuele specifieke aanbevelingen van de behandelaar voor een optimaal herstel en resultaat.