Yag laser op schimmelnagels

Huidinstituut callista

Schimmelnagels behandelen

Een schimmelnagel is een nagel die is aangetast door een schimmelinfectie. Dit wordt ook wel kalknagel genoemd. Schimmelnagels verkleuren, worden dikker en bros en zijn in sommige gevallen hinderlijk bij dagelijkse activiteiten.
De infectie kan ontstaan door:

 • een schimmelinfectie aan de voeten (opgelopen tijdens het sporten, zwemmen of in de sauna);
 • een warm en vochtig klimaat;
 • een beschadiging van de nagel;
 • een slechte doorbloeding van de voeten.


Het is een veelvoorkomende aandoening. Meestal betreft het de teennagels, vooral van de grote tenen. Maar ook de vingernagels kunnen aangetast zijn.

Tot voor kort was het moeilijk om schimmelnagels goed te behandelen. Het aanbrengen van zalf of vloeistoffen op de nagel leidt meestal niet tot het gewenste resultaat. Het gebruik van tabletten geeft vaak bijwerkingen en gaat soms niet samen met het gebruik van andere medicijnen. De behandeling met tabletten duurt vaak maanden tot een jaar, en ook dan is succes niet gegarandeerd.

Pedicure

Wat levert een schimmelnagel behandeling je?

Effectieve behandeling: De YAG-laser biedt een effectieve en gerichte aanpak voor de behandeling van schimmelnagels door de schimmel direct te elimineren.

Minimale invasiviteit: De behandeling met een YAG-laser is minimaal invasief en veroorzaakt doorgaans minimale pijn of ongemak voor de patiënt.

Snelle resultaten: De YAG-laserbehandeling kan snelle resultaten opleveren en leiden tot verbetering van de symptomen van schimmelnagels.

Veilige procedure: De YAG-laserbehandeling voor schimmelnagels wordt als een veilige en goedgekeurde procedure beschouwd door professionals in de gezondheidszorg.

Minimale hersteltijd: Na de behandeling met een YAG-laser is er over het algemeen sprake van minimale hersteltijd, waardoor patiënten snel kunnen terugkeren naar hun dagelijkse activiteiten.

Langdurige resultaten: Een succesvolle behandeling met een YAG-laser kan leiden tot verbetering van schimmelnagels en het voorkomen van terugkerende infecties.

Wat is een schimmelnagel behandeling met de YAG-laser?

De nieuwste behandeling op het gebied van schimmelnagels is de laserbehandeling met de YAG-laser. Klinische studies tonen aan dat deze laserbehandeling bij meer dan 50% van de patiënten een aanhoudende verbetering geeft.
Tijdens de behandeling vernietigt het laserlicht de schimmels zonder de nagel, het nagelbed of de omliggende huid te beschadigen. De laser verhit alleen de nagel, waardoor de schimmels worden vernietigd. Deze warmte is voelbaar maar goed te verdragen.
Het aangetaste deel van de nagel groeit uit en maakt plaats voor een gezonde nagel.

De YAG-laserbehandeling voor schimmelnagels is ontworpen om de schimmel doeltreffend te behandelen met minimale invasiviteit en bijwerkingen, waardoor patiënten een effectieve oplossing krijgen voor deze nagelaandoening. Het is essentieel om een professionele zorgverlener te raadplegen voor een deskundige beoordeling en behandeling van schimmelnagels met een YAG-laser.

De schimmelnagels moeten wel meerdere keren behandeld worden met steeds een tussenposen van één tot drie maanden. Hoelang het duurt voordat u weer een gezonde nagel heeft, is afhankelijk van de uitgebreidheid van de schimmelinfectie en uw persoonlijke omstandigheden.

Erg belangrijk is ook dat u zorgt dat u uw nagels niet opnieuw besmet, dit houdt in:

 • Op slippers komen
 • Sokken op 60 graden wassen
 • Liefst alle oude schoenen weggooien of ook behandelen met een antischimmel product

 

Er zijn gemiddeld 3-5 behandelingen nodig, en in de meeste gevallen worden alle nagels van de handen of voeten behandeld. De eerste effecten zijn na 3-6 maanden zichtbaar, doordat er een gezonde roze nagel terug groeit. Het duurt 9-12 maanden voordat teennagels volledig zijn uitgegroeid. Bij vingernagels duurt dat 6-9 maanden. Bij ernstig beschadigde nagels kan dit zelfs langer duren.

Wat zijn de voordelen van een schimmelnagel behandeling?

Welke behandel­mogelijkheden zijn er?

Bij microneedling hebben we de keuze uit dermale en epidermale behandelingen. De snelheid en diepte van de naald kunnen per specifieke huidzone worden aangepast, afhankelijk van de individuele behoeften en huidproblemen. Op die manier stemmen we de behandeling perfect af op jouw unieke huid en zorgen we voor een gepersonaliseerde aanpak.

Bij microneedling hebben we de keuze uit dermale en epidermale behandelingen. De snelheid en diepte van de naald kunnen per specifieke huidzone worden aangepast, afhankelijk van de individuele behoeften en huidproblemen. Op die manier stemmen we de behandeling perfect af op jouw unieke huid en zorgen we voor een gepersonaliseerde aanpak.

Behandelplan

Tijdens een gezellig intakegesprek bespreken we jouw wensen en de mogelijke behandelingen.

Op basis van de mate van aanwezigheid van het probleem bespreken we  de mogelijkheden

De nagelplaat wordt met de frees dunner gemaakt en daarna gaat de laser de aanwezige schimmel verwarmen.

Thuisverzorging is essentieel voor het behalen van een positief resultaat. Kom altijd met een paar schone sokken! Gebruik thuis de geadviseerde producten consequent en let op her besmetting!

Pedicure behandeling

Wat zijn de resultaten?

De behandeling kan zorgen voor een langdurige resultaten: Een succesvolle behandeling met een YAG-laser kan leiden tot verbetering van schimmelnagels en het voorkomen van terugkerende infecties.

Hoewel het gebruik van een YAG-laser voor schimmelnagels effectief kan zijn voor veel mensen, is het niet altijd bij iedereen effectief. De effectiviteit van de behandeling kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de ernst van de schimmelinfectie, de individuele reactie van het lichaam op de behandeling, de consistentie van de behandeling en het opvolgen van de nazorginstructies.

Het is belangrijk om te onthouden dat resultaten kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat meerdere behandelingen mogelijk nodig zijn om het gewenste effect te bereiken. In sommige gevallen kunnen aanvullende of alternatieve behandelmethoden nodig zijn om schimmelnagels effectief te behandelen. Daarom is het raadzaam om met een medische professional te overleggen en een behandelplan op maat op te stellen dat het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Veelgestelde vragen

Een YAG-laser gebruikt gerichte laserenergie om schimmelnagels te behandelen door de schimmelsporen te vernietigen en de nagelstructuur te verbeteren.

Mogelijke bijwerkingen zijn onder meer milde roodheid of warmte in het behandelde gebied, maar deze verdwijnen doorgaans snel na de behandeling.

Het aantal benodigde behandelingen kan variëren, maar meerdere sessies zijn vaak nodig voor optimale resultaten, afhankelijk van de ernst van de schimmel.

De YAG-laser is effectief voor veel soorten schimmelnagels, maar de behandeling kan worden aangepast op basis van het specifieke type infectie en de individuele behoeften van de patiënt.

Na een behandeling voor schimmelnagels met een YAG-laser is het essentieel om de juiste nazorginstructies op te volgen. Enkele belangrijke punten kunnen zijn:

 • Er zijn meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.
 • Hou de huid droog na de behandeling.
 • Niet aan de korstjes komen.
 • De behandelde huid wordt eerst donkerder afhankelijk van het soort pigment wat in de huid zit.
 • Schone sokken: neem naar de behandeling schone sokken mee of kom op slippers
 • Draag dagelijks schone sokken en zorg voor goede ventilatie om vocht en schimmelgroei te minimaliseren.
 • Herbesmetting voorkomen: Vermijd herbesmetting door schoenen regelmatig te desinfecteren en gebruik eventueel antischimmel poeder in schoenen.
 • Dadi Oil: Gebruik Dadi Oil, een speciale olie rijk aan voedende en beschermende ingrediënten, om de nagels te hydrateren en de nagel- en huidconditie te verbeteren.
 • HF Solution: Breng HF Solution aan op de nagels om schimmelgroei tegen te gaan en de nagelstructuur te versterken.
 • Bij vragen of twijfels neem altijd contact met ons op.

Het is belangrijk om deze nazorginstructies consequent thuis toe te passen om de behandeling te ondersteunen en de kans op terugkerende schimmelinfecties te minimaliseren.