Pigmentvlekken

'Pigmentbehandelingen laten donkere vlekken vervagen en onthullen een helderdere, egale huid.'

Pigmentvlekken behandelen

In de huid is de kleurstof melanine aanwezig. Dit pigment geeft kleur aan huid en haren. Door de huid bloot te stellen aan veel zonlicht wordt er veel melanine aangemaakt en dit kan zich vervolgens ophopen in de huid. Hierdoor ontstaan er donkere vlekken. Deze pigmentvlekken kunt u voorkomen door matig te zonnen, uw huid te beschermen tegen uv-straling en verbranding te voorkomen. Maar wanneer u pigmentvlekken heeft, zijn deze wel te behandelen. U ondergaat eerst een uitgebreide huidscan. Daardoor weten we hoe diep het pigment in uw huid zit en stellen we een behandelplan op. Wij bieden de verschillende behandelingen aan om pigment problemen aan te pakken, waaronder microneedling, peelings, IPL licht of laser.

Littekens

Wat levert een pigmentbehandeling je op?

Een pigmentbehandeling kan verschillende resultaten opleveren.

Het resultaat is afhankelijk van de aanwezige hoeveelheid pigment, in welke huidlaag de pigmentschade zich bevindt, het zongedrag en de individuele reactie van de huid.

Enkele mogelijke resultaten van een pigmentbehandeling zijn:

Verminderde zichtbaarheid van pigmentvlekken: Het belangrijkste doel van een pigmentbehandeling is het verminderen van de zichtbaarheid van pigmentvlekken. Na een behandeling kunnen de vlekken vervagen en lichter worden, waardoor de huid egaler en helderder wordt.

Egalere huidskleur en teint: Door pigmentvlekken te behandelen, kan de algehele huidskleur en teint verbeteren. Dit kan resulteren in een gladdere, egaler uitziende huid met minder zichtbare onregelmatigheden.

Wat is een pigmentbehandeling?

Een pigmentbehandeling is gericht op het verminderen van pigmentatieproblemen van de huid, zoals hyperpigmentatie, melasma, ouderdomsvlekken en post-inflammatoire hyperpigmentatie. Deze behandelingen zijn bedoeld om de huid egaler te maken en de zichtbaarheid van donkere vlekken te verminderen. Er zijn verschillende soorten pigmentbehandelingen beschikbaar, waaronder:

  • Chemische peelings
  • Laserbehandelingen
  • Intense Pulsed Light (IPL) therapie
  • Microneedling
  • Cryo spray
  • Zapper

Het resultaat van deze behandelingen sterk mede afhankelijk van je skin care routine voor thuis en je zonblootstelling.

Nazorginstucties worden gemaild en besproken. Een advies en controle voor je juiste skin care routine wordt besproken.

Wist je dat maar liefst 70% van hoe jou huid eruit ziet, afhankelijk is van hoe je je huid dagelijks thuis verzorgt?.

Wat zijn de voordelen van een pigmentbehandeling?

Welke behandel­mogelijkheden zijn er?

We hebben diverse behandelmogelijkheden op het gebied van hyperpigmentatie

Chemische peelings

Laserbehandelingen

Intense Pulsed Light (IPL) therapie

Microneedling

Cryo spray

Zapper

Behandelplan

Welke stappen worden gevolgd? Heb je last van pigmentvlekken of een ongelijkmatige huidskleur? De plaats en mate van de pigmentatie bepaalt welke behandelmethode we zullen gebruiken om jouw pigmentproblemen aan te pakken.

Onthoud: Zonder de juiste huidverzorging voor thuis en een aangepaste bescherming tegen de zon kan het resultaat van de behandeling minder effectief zijn! Het is van groot belang om de juiste nazorg toe te passen voor optimale resultaten.

huidlagen

Wat zijn de resultaten?

Het resultaat van een behandeling voor hyperpigmentatie kan variëren afhankelijk van factoren zoals de ernst van de hyperpigmentatie, het type behandeling dat wordt gebruikt en de individuele reactie van de huid.

Vermindering van donkere vlekken: Het belangrijkste doel van een behandeling voor hyperpigmentatie is het verminderen van de zichtbaarheid van donkere vlekken op de huid. Na een reeks behandelingen kunnen de vlekken vervagen en lichter worden, waardoor de huid egaler en helderder wordt.

Egalere huidskleur en teint: Door hyperpigmentatie te verminderen, kan de algehele huidskleur en teint verbeteren. Dit kan resulteren in een gladdere, egaler uitziende huid met minder zichtbare onregelmatigheden.

Het is belangrijk op te merken dat de resultaten van een behandeling voor hyperpigmentatie niet onmiddellijk na één behandeling zichtbaar zijn en dat meerdere behandelingen nodig kunnen zijn om optimale resultaten te bereiken. Bovendien is consistente zonbescherming en een goede skincare routine essentieel om de resultaten te behouden.

Veelgestelde vragen

Afhankelijk van de behandeling kun je direct na de behandeling minerale make-up gebruiken. Traditionele make-up wordt afgeraden.

Resultaten variëren afhankelijk van de behandeling en de locatie van de pigmentatie. Dieperliggend pigment kan in eerste instantie donkerder ogen wanneer het naar boven komt. Sommige behandelingen kunnen leiden tot lichte korstvorming.

Na een hyperpigmentatiebehandeling kun je tijdelijk last hebben van roodheid, irritatie of schilfering, die ongeveer 1 week kunnen aanhouden.

Na een behandeling tegen hyperpigmentatie is het essentieel om je huid effectief te beschermen tegen UV-stralen, ook tegen blauw licht van schermen. De huid is na de behandeling vatbaarder voor nieuwe pigmentatie.

Het aantal benodigde behandelingen hangt af van de soort en diepte van de pigmentatie. Dieper pigment kan tijdens de behandeling tijdelijk donkerder lijken.

Afhankelijk van de behandeling en het type pigmentvlek kan er een lichte branderigheid zijn.

Nazorginstructies worden gemaild en besproken, inclusief advies en controle voor je juiste skincare routine. Onthoud: een effectieve dagelijkse huidverzorging thuis is cruciaal voor een stralende huid!