Microneedling

'Met microneedling activeer je vernieuwing en het brengt je dichter bij een stralender & gladder huidoppervlak'

Huidinstituut CALLISTA

Microneedling

Microneedling is een revolutionaire behandeling waarbij we met behulp van steriele naaldjes onder hoge snelheid kleine gaatjes in de huid maken. Deze microscopisch kleine gaatjes stimuleren de opname van speciale ingrediënten diep in de huid, waardoor de celdeling, collageen-en elastine productie worden gestimuleerd. Dit resulteert in een vollere, gladdere en strakkere huid, vermindering van oneffenheden en oppervlakkige littekens die in sommige gevallen zelfs volledig kunnen verdwijnen.

Bij ons wordt gewerkt met de geavanceerde Dermapen 4, waarvoor Willy als eerste huidspecialist in Nederland haar masterdiploma heeft behaald. De Dermapen 4 is een geavanceerd instrument voor microneedling, dat gericht is op huidverjonging, verbetering van de huidtextuur en behandeling van verschillende huidproblemen zoals littekens, rimpels en hyperpigmentatie.

Littekens

Wat levert een microneedling behandeling je op?

Ben jij klaar voor Microneedling? Deze behandeling is geschikt voor alle huidtypen en huidproblemen, wij houden van microneedling!

Microneedling zorgt ervoor dat je huid steviger, sterkeren veerkrachtiger wordt. Ook versterkt het de bloedvaten, waardoor het zelfs een positief effect heeft op vasculaire aandoeningen zoals rosacea en couperose. Pigmentproblemen, acne en acnelittekens worden aanzienlijk verbeterd en zelfs littekens kunnen worden behandeld met Microneedling.

Kortom, Microneedling zorgt voor een algehele verbetering van je huidconditie!

Wat is microneedling?

Microneedling is een intensieve behandeling die pas wordt uitgevoerd nadat je al eerder bij ons behandelingen hebt ondergaan, zodat we jouw huid goed kennen.

Een juiste voorbereiding is essentieel met de geadviseerde skin care routine voor thuis. Na de behandeling is het van cruciaal belang om de juiste skin care producten te gebruiken en de gegeven nazorg instructies nauwkeurig op te volgen.

Microneedling is een cosmetische procedure waarbij fijne naalden worden gebruikt om kleine gaatjes in de huid te maken. Dit gecontroleerde letselproces stimuleert de natuurlijke wondgenezingsprocessen van het lichaam en stimuleert  de productie van collageen en elastine.

De celdeling krijgt een boost, waardoor oude cellen versneld afschilferen en nieuwe cellen sneller worden aangemaakt. De hoornlaag wordt hersteld, waardoor verstoppingen zoals comedonen minder kans krijgen. Overtollig pigment, zoals zonnevlekken en ouderdomsvlekken, schilfert af waardoor zon-schade en andere pigmentvlekken vervagen. Je huidskleur wordt egaler en stralender. Bovendien kunnen serums met krachtige actieve ingrediënten beter door de huid worden opgenomen.

Wat zijn de voordelen van microneedling?

Welke behandel­mogelijkheden zijn er?

Bij microneedling hebben we de keuze uit dermale en epidermale behandelingen. De snelheid en diepte van de naald kunnen per specifieke huidzone worden aangepast, afhankelijk van de individuele behoeften en huidproblemen. Op die manier stemmen we de behandeling perfect af op jouw unieke huid en zorgen we voor een gepersonaliseerde aanpak.

Behandelplan

Voor een microneedling behandeling is het noodzakelijk om de geadviseerde skincare te gebruiken. Dit doen we om de reactie van de huid te controleren in combinatie met producten die we kennen en vertrouwen. Onze skincare sluit perfect aan op de behandeling en versterkt het uiteindelijke resultaat

Tijdens het intakegesprek bespreken we jouw wensen en de behandelmogelijkheden, en starten we met een facial om je huid beter te leren kennen.

Op basis van jouw wensen en eventuele huidproblemen stellen we een behandelplan en behandelfrequentie op.

Elke microneedling behandeling wordt volledig gepersonaliseerd,afgestemd op jouw unieke behoeften.

Na de behandeling ontvang je nazorg instructies via e-mail en bespreken wede vervolgstappen, inclusief advies en controle van je juiste skin care routine.

 

Belangrijk: Voor een microneedling behandeling is het noodzakelijk om de geadviseerde skincare te gebruiken. Dit doen we om de reactie van de huid te controleren in combinatie met producten die we kennen en vertrouwen. Onze skincare sluit perfect aan op de behandeling en versterkt het uiteindelijke resultaat.

 

Wist je dat maar liefst 70% van hoe jouw huid eruit ziet, afhankelijk is van hoe je je huid dagelijks thuis verzorgt? Het is dus van groot belang om goed voor je huid te zorgen!

Peelings

Wat zijn de resultaten?

Microneedling komt het beste tot zijn recht wanneer het in een kuurbehandeling wordt toegepast. De frequentie van de behandelingen wordt bepaald door factoren zoals het specifieke huidprobleem, het type needling (dermaal of epidermaal) en de leeftijd van de klant. Een microneedling behandeling blijft langdurig actief in de huid, waardoor een kuurbehandeling tot wel 1,5 jaar effect kan hebben.

Wist je dat maar liefst 70% van hoe jouw huid eruit ziet, afhankelijk is van hoe je je huid dagelijks thuis verzorgt? Het is dus van groot belang om goed voor je huid te zorgen!

Veelgestelde vragen

Om goed voorbereid te zijn op een intensieve behandeling, is het belangrijk om de volgende richtlijnen te volgen:

 • Vermijd exfoliatie en het gebruik van vitamine A (Retinol) bevattende producten tot 72 uur vóór en drie dagen na de peeling (of langer indien geadviseerd door de huidexpert).
 • Vermijd directe blootstelling aan zonlicht 72 uur vóór de behandeling, tot 2-3 weken erna.
 • Niet harsen tot 72 uur voorafgaand aan de behandeling, tot de huidgevoeligheidvolledig is verdwenen.
 • Geen botox of injectables gebruiken gedurende 21 dagen voorafgaand en na de behandeling.
 • Geen cosmetische of huidverdunnende behandelingen zoals Laser, IPL, microdermabrasie gedurende twee weken voorafgaand en na de behandeling.
 • Geen Roaccutane gebruiken gedurende zes maanden voorafgaand aan debehandeling.

Afhankelijk van de behandeling kun je direct nade behandeling minerale make-up gebruiken. Traditionele make-up wordt afgeraden.

Als je bepaalde medicijnen gebruikt voorgeschreven door een huidarts of dermatoloog, dan dienen de behandelingen aangepast te worden.

Een enkele behandeling zal zeker positief effect hebben op je huid, maar een kuur van 6 behandelingen wordt aangeraden voor optimaal resultaat.

Een microneedling behandeling kan als gevoelig worden ervaren.

Een goede samenwerking tussen specialist en cliënt is van groot belang.Het consistent verzorgen van de huid met de geadviseerde producten is essentieel voor het herstel van de huid en het behalen van het gewenste resultaat. Bij vragen of twijfel, neem altijd contact met ons op.

 • De huid kan nog wat gevoelig, droog en schilferig aanvoelen de dagen na de behandeling.
 • Minimaal 48 uur na de behandeling dient u zon, zweten, zware inspanning, hete baden / douches / sauna / sporten en haarkleuring te vermijden.
 • Gebruik de eerste 3 dagen na de behandeling de producten uit de post-procedure kit, bij ons verkrijgbaar voor € 25,00
 • Gebruikt geen Retinol of fruitzuren tot 72 uur na de behandeling.
 • Totdat de huid compleet hersteld is (na een microneedling behandeling is dit na ongeveer 7 dagen), dient u scrubben en pulken te vermijden, dit kan leiden tot litteken vorming.
 • Bescherm de huid tegen directe blootstelling aan de zon met minimaal een SPF 30-50 zonbescherming. Wij adviseren dit aan om standaard dagelijks te gebruiken om hyperpigmentatie te voorkomen.
 • Roken vertraagd en belemmerd het genezingsproces van de huid, het advies is 2 weken voor de behandeling te stoppen tot minimaal 2 weken na de behandeling.

Als je een aanvullende verzekering hebt, is het mogelijk dat de behandeling vergoed wordt door je zorgverzekeraar als je een acnehuid of acnelittekens hebt. Het is aan te raden om dit na te gaan bij je verzekeraar.