Rosacea

'De behandeling van rosacea vereist een zorgvuldige aanpak, waarbij verschillende benaderingen kunnen worden toegepast.'

Rosacea behandelen

Het is belangrijk om een gevoelige huid goed te verzorgen, Het gebruik van de juiste producten is bij een gevoelige of couperose huid belangrijker dan het ondergaan van intensieve behandelingen.

Rosacea gaat een stap verder en is een chronische, niet besmettelijke huidaandoening in je gezicht. Het betekent letterlijk “rood als een roos”. Kenmerkend zijn de actieve, felrode verkleuringen, vooral op je wangen, neus, kin en voorhoofd. Je gezicht wordt snel rood, vooral bij inspanning, temperatuurverschillen, na het drinken van alcohol en het eten van gekruid voedsel. De meeste mensen hebben ook vaak een brandend of prikkelend gevoel in hun huid. Rosacea is er in verschillende vormen en komt in verschillende fases voor. Bij beginnende rosacea heb je meestal alleen een beetje roodheid op je wangen, maar in een volgend stadium kunnen er heftige ontstekingen en een kapotte huidbarrière ontstaan.

Rosacea is een huidziekte en een aandoening van de haarvaten, het is geen acne, regelmatig wordt dit met elkaar verward. Acne is een ontsteking van de talgklieren en rosacea is een ‘ontsteking” op een bloedvaatje.

Wat levert een rosaceabehandeling je op?

Behandelingen voor rosacea kunnen verschillende voordelen bieden, afhankelijk van de ernst van de aandoening en de individuele reactie van de huid op de behandeling.

In eerst instantie zijn de behandelingen gericht op het kalmeren van de huid en het herstellen van de huidbarrière.

Het gebruik van de juiste skin care routine voor thuis is erg belangrijk, hier zullen we dan ook in adviseren.

Buiten kalmerende behandelingen kunnen we meer op de roodheid en ontstekingen gaan werken door middel van het verwijderen van verwijde bloedvaten en verbetering van de huidtextuur.

Verkleining van bloedvaten: Het verwijderen van de bloedvaatjes kunnen we op 2 manieren behandelen, door coaguleren of door middel van Ipl licht.

De behandelingen zijn gericht op het verminderen van de verwijde bloedvaten in de huid, wat een veelvoorkomend kenmerk van couperose/ rosacea is. Dit kan helpen bij het verminderen van roodheid en het verbeteren van de algehele uitstraling van de huid.

Verbetering van de huidtextuur: microneedling is geschikt om de kwaliteit van de huid te verbeteren de aanmaak gezonde huidcellen te stimuleren. De huid wordt steviger en weerbaarder.

Wat is een rosaceabehandeling?

Door de coagulatie worden de vaatjes dicht gebrand en met het IPL-licht kunnen we snel een groter gebied behandelen. Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig, echter is dit afhankelijk van de hoeveelheid adertjes in het gezicht. Om er zeker van te zijn dat de huid met de juiste producten thuis behandeld worden, bieden we deze behandeling altijd aan inclusief een kitje met huidverzorging voor thuis.

Door de rosacea huid te mirconeedlen gaan we de aanmaak van collageen en elastine stimuleren en de dermis wordt dikker en steviger.

Wat zijn de voordelen van een Rosacea behandeling?

Welke behandel­mogelijkheden zijn er?

Verkleining van bloedvaten: Het verwijderen van de bloedvaatjes kunnen we op 2 manieren behandelen, door coaguleren of door middel van IPL licht.

De behandelingen zijn gericht op het verminderen van de verwijde bloedvaten in de huid, wat een veelvoorkomend kenmerk van couperose/rosacea is. Dit kan helpen bij het verminderen van roodheid en het verbeteren van de algehele uitstraling van de huid.

Verbetering van de huidtextuur: Microneedling is geschikt om de kwaliteit van de huid te verbeteren de aanmaak gezonde huidcellen te stimuleren. De huid wordt steviger en weerbaarder.

Behandelplan

Een grondige huidanalyse wordt uitgevoerd om de huidconditie, problemen en gevoeligheden te beoordelen.

Keuze van de soort behandeling: Wil je een enkel een rustigere huid en een betere conditie van je huid of heb je sterkere vorm van couperose of zelf rosacea.

Afhankelijk van jouw wensen en de mate van vasculaire problemen maken een behandel en skincare advies op maat

Behandelingsfrequentie: De frequentie van de peelings wordt bepaald, afhankelijk van de ernst van de huidproblemen en de tolerantie van de huid.

Voorbereiding: Voorafgaand aan de behandeling worden voorbereidende instructies gegeven, zoals het vermijden zon, warmte en bepaalde huidverzorgingsproducten.

We combineren vaak het uitreinigen van de huid met peelings en kruidenpeelings om op een intensieve en resultaatgerichte manier te werken.

Nazorginstructies worden gemaild en besproken. Een advies en controle voor je juiste skin care routine wordt besproken.

Wist je dat maar liefst 70% van hou jou huid eruit ziet, afhankelijk is van hoe je je huid dagelijks thuis verzorgt?

huidlagen

Wat zijn de resultaten?

Het resultaat van een IPL-behandeling/ coaguleren op couperose, om de zichtbare bloedvaatjes te verminderen, kan variëren afhankelijk van de individuele case. Over het algemeen kunnen deze behandelingen helpen bij het verminderen van roodheid en zichtbare adertjes die worden geassocieerd met couperose. Na de behandeling kunnen de bloedvaatjes geleidelijk vervagen en de huid een egalere en gelijkmatiger uitstraling krijgen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat resultaten kunnen verschillen per persoon en meerdere behandelingen nodig kunnen zijn voor een optimaal resultaat. Het is altijd raadzaam om met een huidexpert te overleggen voor een realistisch verwachtingspatroon en om de juiste aanpak te bepalen op basis van je specifieke situatie.

Veelgestelde vragen

  • Geen exfoliatie of gebruik van vitamine A (Retinol) bevattende producten gedurende 72 uur voorafgaand aan de peeling tot en met drie dagen erna. (Of langer indien de huidexpert dit aanbeveelt).
  • Geen directe blootstelling aan zonlicht 72 uur voorafgaand aan de behandeling tot 2-3 weken erna.
  • Niet harsen 72 uur voorafgaand aan de behandeling tot het moment dat de tekenen van gevoeligheid van de huid door de behandeling l zijn verdwenen.
  • Geen botox of injectables gedurende 21 dagen voorafgaand aan de behandeling.
  • Geen cosmetische of huidverdunnende behandelingen zoals Laser, IPL, microdermabrasie gedurende twee weken voorafgaand aan de behandeling.
  • Geen gebruik van Roaccutane gedurende zes maanden voorafgaand aan de behandeling.

Als je bepaalde medicatie gebruikt van de huidarts of dermatoloog moeten we de behandelingen aanpassen.

Het is belangrijk om te onthouden dat resultaten kunnen verschillen per persoon en meerdere behandelingen nodig kunnen zijn voor een optimaal resultaat.

Een behandeling kan ongemakkelijk aanvoelen.

De huid moet thuis met de juiste skincare worden voorbereid.

Nazorginstucties worden gemaild en besproken.

Warmte, inspanning en zon moeten de eerste dagen vermeden worden.

Een advies en controle voor je juiste skin care routine wordt besproken.

Wist je dat maar liefst 70% van hou jou huid eruit ziet, afhankelijk is van hoe je je huid dagelijks thuis verzorgt?

Het is mogelijk dat de behandeling van couperose/ rosacea vergoed wordt door je zorgverzekeraar. Het is aan te raden om de polisvoorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen of contact op te nemen met je verzekeraar voor specifieke informatie over vergoedingen deze behandeling.