Feiten en fabels over de IPL methode

HARDINXVELD-GIESSENDAM – “Sprookjes bestaan niet. Hiermee bedoel ik dat er veel onjuiste informatie wordt gegeven over de effecten van duurzaam ontharen. Ik wil er op wijzen dat er in de behandelingen wel degelijk een kwaliteitsverschil kan zitten.” Aan het woord is Willy Vlot, eigenaresse van Schoonheidsinstituut Callista op het Peulenplein 1a. Zij is ervaringsdeskundige, want in haar salon wordt al tien jaar met hoogwaardige ontharingsapparatuur van het merk Plasmalite gewerkt.

Door Ria Scholten
“Na een huurperiode van tien jaar zijn we nu zelf de trotse eigenaar van een Plasmalite machine, waarmee IPL (Intense Pulse Light) behandelingen kunnen worden uitgevoerd. Een flinke investering, maar de prijs meer dan waard vanwege de uitstekend resultaten”, vertelt Willy. ”In geval van (over)beharing, waar dan ook op het lichaam, is IPL een uitstekende methode om het haar te verwijderen. De haarwortels worden door middel van fel licht verwarmd, waardoor de haarpapil wordt vernietigd en er geen nieuwe haar kan ontstaan. Het licht heeft namelijk een gepigmenteerde haarwortel nodig om zijn werk te kunnen doen. Daarom werkt deze methode niet bij lichte haren zonder donkere haarwortel. Er bestaat op de hele wereld geen enkele machine die dat wél kan. De klant kan in een dergelijk geval beter kiezen voor een traditionele methode zoals elektrisch ontharen. IPL geeft ook goede resultaten bij het behandelen van couperose, gesprongen adertjes en hyperpigmentatie (bruine pigmentvlekken) en acné.”
Willy wijst er met nadruk op dat ‘alle waar naar zijn geld is’. “Goedkoop is duurkoop”, klinkt het beslist. “Hiermee bedoel ik dat de goedkopere/minder krachtige machines slechts een tijdelijk resultaat geven. De haren worden beschadigd, maar niet verwijderd zoals vereist is voor een blijvend effect. Schoonheidsinstituut Callista is aangesloten bij brancheorganisatie Anbos en lid van verschillende secties voor specialisatie waaronder het duurzaam ontharen en de behandeling van acné. Bovendien is er veel geld en energie gestoken in het volgen van opleidingen. Om die redenen worden de door ons uitgevoerde behandelingen van het gezicht in de meeste gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. Iedereen is welkom voor een gratis intake. Hiervoor moet wel van tevoren een afspraak worden gemaakt. De eerste behandeling is gratis.”

Schoonheidsinstituut Callista is telefonisch bereikbaar via 0184-615512. Zie voor uitgebreide informatie over alle behandelingen de website: www.instituutcallista.nl.