Dermapen-behandeling

De Dermapen 4-behandeling bij ons in Hardinxveld-Giessendam is een prachtige behandeling met wel 50% meer resultaat dan ieder ander apparaat dat op de markt te verkrijgen is. Wij zijn razend enthousiast!

Resultaten van de Dermapen 4

Een behandeling met Dermapen 4 zorgt voor meerdere resultaten, zoals het afnemen van pigmentvlekken, het minder zichtbaar worden van poriën en het gladder worden van littekens. Verder zorgt deze behandeling voor:

  • De huid zal zich herstellen en vernieuwen, er is nieuw collageen aangemaakt en de huid wordt strakker, gladder en steviger.
  • Vermindering van rimpels.
  • De huid wordt gezonder en daardoor weerbaarder.
  • Vermindering van diffuse roodheid.
  • Stimuleert de doorbloeding.
  • Verdunnen van de hoornlaag.

Wat zijn Dermapen-behandelingen?
De Dermapen 4 is de grootste doorbraak van de afgelopen tien jaar, waarbij de meest geavanceerde naaldcartridge-innovatie toepassen om de huid verticaal te penetreren middels minuscule naaldjes. De Dermapen 4 glijdt als het ware over de huid en creëert daarmee miljoenen minuscule kanaaltjes en dit tot wel 104% sneller dan andere Micro Needling-apparaten. Door deze kanaaltjes kunnen tot wel 80% meer werkstoffen dieper in de huid opgenomen worden. De reactie van ons lichaam hierop genereert een natuurlijk herstelproces. Het gevolg is een verhoogde productie van collageen en elastine, evenals een herstructurering en totale verjonging van de huid overal op het lichaam en het gezicht. Deze minuscule kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ precies genoeg om de huid op een natuurlijke manier te activeren. Door deze prikkeling maken we gebruik van het natuurlijke herstelproces die diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor het aanmaken van collageen en elastine (bindweefsel). Deze techniek is ook toepasbaar op moeilijk te bereiken locaties zoals rond de ogen, oogleden, oorlellen, hals, lippen en neus tot grotere gebieden zoals hals en decolleté en bij de buik en benen voor behandeling van bijvoorbeeld striae.

Een geavanceerd en veilig apparaat

De Dermapen 4 is momenteel wereldwijd het meest geavanceerde Micro Needling apparaat op de markt. De Dermapen 4-behandelingen zijn sneller en veiliger dan elk ander Micro Needling-apparaat en zorgen voor de meest optimale behandelresultaten.

Wat doet de behandeling met de Dermapen met mijn huid?

Doordat bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, merkt u dat de huid na enkele behandeling steviger en gladder wordt. Reliëf door acne-littekens en rimpels verminderd geleidelijk. De celdeling krijgt daarnaast een enorme boost. Oude cellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en nieuwe cellen worden sneller aangemaakt. De hoornlaag wordt weer mooi dun zoals deze hoort te zijn, waardoor verstoppingen (comedonen) minder kans hebben. Behandeling met de Dermapen 4 heeft dus ook een zuiverend effect. Overmatig pigment (zonnevlekken, ouderdomsvlekken of andere hyperpigmentaties) dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert mee af en vervaagt. Hierdoor vervagen zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes. Uw huidteint wordt egaler en stralender. Tot slot kunnen serums met hoogwaardige actieve werkstoffen veel beter in de huid opgenomen worden. De huidtherapeut kan u een product adviseren om thuis, tussen de behandelingen door, het effect te optimaliseren.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Net als bij microdermabrasie en andere huid verbeterende therapieën geldt; hoe meer behandelingen, hoe langer en beter resultaat zichtbaar is. Uiteraard zal elke behandeling met de Dermapen 4 een boost zijn voor uw huid en tijdelijke verbetering geven. Wij willen helder zijn in de verwachtingen; de aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat “onder” het zichtbare huidoppervlakte afspeelt. Omdat het proces geleidelijk afspeelt in de weken tussen en na de behandelingen, zal er vooraf aan de eerste behandeling foto’s gemaakt worden. Zichtbaar resultaat behaalt u doorgaans met meerdere behandelingen:

  • Verjonging : 3-6 behandelingen met intervallen van 6-8 weken
  • Acné littekens: 4-6 behandelingen met intervallen van 6-8 weken
  • Striae: 4-8 behandelingen met intervallen van 6-8 weken
  • Pigmentatie: 4-6 behandelingen met intervallen van 2-4 weken

Is de behandeling gevoelig?

De behandeling met de Dermapen geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte (variërend van 0,5 mm tot 2 mm) is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. De huidspecialisten weten precies wat uw huid nodig heeft en zullen u hierover informeren tijdens het bespreken van het behandelplan.

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

Na de behandeling kan uw huid roodheid vertonen. Direct na de behandeling is dit het meest zichtbaar. Tevens kan uw huid prikkelend en warm aanvoelen. Na een (halve) dag nemen deze verschijnselen af, maar 3 à 4 dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. Na deze dagen kan uw huid ook lichte schilfertjes vertonen; dit zijn dode huidcellen en dit is een gunstige reactie door de versnelde celdeling die ontstaat door de behandeling met de Dermapen 4.

Vergoeding

Bij een aanvullende verzekering kan meestal de behandeling van acne-littekens (grotendeels) vergoed worden door uw zorgverzekeraar onder acnetherapie. U bent zelf verantwoordelijk voor de afhandeling van de facturen met uw zorgverzekeraar.

Neem contact op bij eventuele vragen

Wilt u graag een behandeling met de Dermapen 4 bij ons ondergaan? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek. Wij adviseren u graag. Neem voor meer informatie of bij vragen over de Dermapen 4 contact op met ons instituut via 0184-615512.