[button url=”https://instituutcallista.nl/categorie/huidtips/” target=”_self” size=”small” style=”purple” ]Klik hier voor de laatste huidtips[/button]

[hr]

Krijgt u ook rimpels rond uw ogen?

Mannen mogen – in de regel – dan minder ijdel zijn dan vrouwen, geen man en vrouw vindt het leuk als de eerste kraaienpootjes zich rond de ogen gaan aftekenen. en als dat het geval is, ben je eigenlijk al te laat. … Want net zoals dat voor veel andere dingen geldt, is ook in dit geval voorkomen gemakkelijker dan ‘genezen’.

Waarom krijg je rimpels rond je ogen?
De huid rond je ogen is gevoeliger en dunner dan de rest van je gezichtshuid. als we ouder worden, wordt de huid minder elastisch en droogt de huid uit. Dit geldt temeer voor de huid rond je ogen omdat deze zone maar weinig sebumklieren bevat. Bovendien is de huid rond onze ogen uiterst beweeglijk. Iedere keer als we de gezichtsuitdrukking veranderen, beweegt de huid. Tijdens het lachen bijvoorbeeld duwen de wangen de gezichtshuid als het ware op. Ook hierdoor ontstaan er sneller rimpels rond je ogen.

Wat kun je tegen rimpels rond je ogen doen?
We hebben het al gezegd: voorkomen is beter dan ‘genezen’. De tips van de huidspecialist hebben dan ook veelal betrekking op het voorkomen van rimpels of het remmen van de vorming daarvan.

1. Gebruik een speciale oogcrème
Gebruik vanaf jonge leeftijd een speciale oogcrème met een hoge concentratie aan werkstoffen, die de levende huid bereikt van Dermalogica of Dermaquest. Je kunt voor de huid rond je ogen beter niet een gezichtscrème gebruiken. De huid rondom onze ogen is dun en teer. De dunne huid van de onderste oogleden is ongeveer tienmaal dunner dan de huid van onze handpalm. De oogzone wordt niet soepel gehouden door talgkliertjes of door vetweefsels opgevuld. Daarom is het belangrijk om een goede oogcrème te gebruiken.

2. Bescherm je huid tegen de schadelijke invloed van de zon
Gebruik altijd een beschermingsfactor tegen de schadelijke invloed van de zon. Maak er een goede gewoonte van om iedere dag een crème met een beschermingsfactor te gebruiken.

3. Draag een (goede) zonnebril
Draag bij zonnig weer altijd een zonnebril. doe je dat niet, dan zul je je ogen als snel tot spleetjes samenknijpen om ze te beschermen tegen de zon. Het zal duidelijk zijn dat deze voortdurende beweging de vorming van rimpels versnelt. Kies voor een zonnebril met UV-filter zodat de huid rond je ogen extra beschermd is.

4. Stop met roken
Roken versnelt de vorming van rimpels. Dit komt omdat 1 sigaret 35 mg vitamine C afbreekt. Bovendien hebben veel mensen de neiging om tijdens het inhaleren de ogen samen te knijpen.

5. Voldoende nachtrust
Zorg ervoor dat je voldoende nachtrust krijgt. Tijdens je slaap herstelt je huid zich. Geef je huid daarvoor alle gelegenheid.

6. Eet gezond

Het is een standaardadvies maar schoonheid komt nu eenmaal van binnenuit. Zorg daarom voor een gezond voedingspatroon. je huid, ook de huid rond je ogen, zal er baat bij hebben.

7. Beter voorkomen dan genezen
We kunnen het niet genoeg zeggen: voorkomen is beter dan ‘genezen’. De tip van de huidspecialist voor minder rimpels rond uw ogen: Nieuw van Dermalogica–Ultra smooting Eye serum. Een nieuw oogproduct is toegevoegd aan de geweldige Ultra Calming lijn.Een product voor gevoelige ogen maar wat ook anti-aging werkt en zwellingen tegen gaat.