md formulations (dat staat voor “medical doctors”) is begin jaren 80 ontwikkeld voor dermatologen en was de allereerste productlijn op basis van glycolzuur die met een licentie van de Amerikaanse overheid ontwikkeld is. Inmiddels gebruiken al miljoenen vrouwen en mannen wereldwijd de producten. De gelaats producten van md formulations bevatten geen minerale oliën en alle producten zijn vrij van geur- en  kleurstoffen.  md formulations is bovendien niet op dieren getest.

Voordelen van glycolzuur

Al jaren zijn producten met fruitzuur niet meer weg te denken in de cosmeticawereld. Dode huidcellen vormen vaak de oorzaak van menig huidprobleem (80%). Glycolzuur, het fruitzuur dat uit rietsuiker gewonnen wordt, heeft als belangrijkste voordeel dat het de kleinste moleculaire structuur heeft. Samen met melkzuur is dit het enige ingrediënt dat tot in de basaal cellaag (groeilaag) kan doordringen, wat de huid van binnenuit verbetert.
Gycolzuur heeft onder andere de eigenschap om de bovenste laag van de huid (Stratum Corneum) op te lossen. Bij één behandeling worden 5 tot 8 dode laagjes huidcellen verwijderd. Door het gebruik van thuisproducten wordt de hoornlaag dus dunner en de huid (dermis) dikker. Het resultaat is een gladde, zachte en beter vochtvasthoudende huid en een betere doorbloeding. En die effecten zijn dus al bij de eerste behandeling voelbaar en zichtbaar.

Het unieke 4-stappensysteem

De kracht van md formulations zit in het feit dat je de behandelingen thuis kan ondersteunen door het 4 stappensysteem te gebruiken. Een korte uitleg:

  • Stap 1 – Reiniging

De milde zeepvrije cleansers zorgen voor een dieptereiniging en verwijderen dagelijks dode huicellen. De cleansers zijn verkrijgbaar voor de diverse huidtypes.

  • Stap 2 – Corrigeren

De producten die in deze stap horen, zorgen voor een corrigerende werking. Voor iedere huidprobleem kan een bijpassend product gekozen worden, waardoor onzuiverheden, rimpels en huidverkleuringen etc.  verminderd kunnen worden en de huid een gezondere uitstraling krijgt. Onder deze categorie vallen ook de oogcremes en maskers voor thuisgebruik.

  • Stap 3 – Hydrateren

Om de huid goed te hydrateren worden producten gebruikt die de huid voeden en verzachten. De producten kunnen in allerlei structuren gekozen worden. Van een luchtige gel tot een volle Comfort Creme. Daarnaast bieden we ook diverse producten uit de critical care lijn die er voor zorgen dat de Rosacea, gevoelige, beschadigde en/of geïrriteerde huid hersteld wordt.

  • Stap 4 – Beschermen

De total protectors zijn speciaal ontwikkeld ter bescherming van de huid voor Ultraviolette straling, kunstlicht en computer licht. De zinkoxyde beschermt en herstelt de huid. Vitame E en Allantione verzachten de huid. De total protectors van md formulations zijn door de American Cancer foundation onderscheiden.