Huidverzorgings- en huidverbeteringsproducten

Als we in de winkel lopen zien we de schappen vol liggen met allerlei flitsende producten. De één is nog opvallender als de ander. We zien bekenden merken en onbekenden merken. Je vraagt je dan af wat is goed voor mijn huid? Ja, dat is een hele belangrijke vraag.

Je bent eindelijk aan de beurt en je vraagt vervolgens aan de eerste de beste verkoper of je geholpen kan worden. Je stelt vragen over je kostbare huid, die zo belangrijk voor jou is. Ga daar maar eens je probleem of vraag neerleggen. Los van het feit of je goed advies krijgt moet je wel een aantal zaken weten welke van groot belang zijn.

Helaas zijn veel mensen die bij ons in het Instituut komen, niet goed voorgelicht. Een verkeerd advies met als gevolg, huidproblemen.

Wat zijn huidverzorgingsproducten?
Huidverzorgingsproducten (cosmetica) zijn producten voor de persoonlijke verzorging. We gebruiken cosmetica om ons lichaam te verzorgen, schoon te houden, mooier te maken of om lekker te ruiken. Gemiddeld gebruiken we in Nederland zo’n vijf cosmeticaproducten per dag. Denk o.a. zeep, creme en make-up.

Huidverzorgingsproducten zijn gemaakt voor de bovenste huidlaag. Het is bedoeld om je huid te verzorgen. De meeste producten zijn betaalbaar en dat heeft te maken met de ingrediënten die in deze producten verwerkt zijn.

Soms kunnen deze producten klachten veroorzaken. Meestal zijn het niet de producten die de klachten veroorzaken, maar de ingrediënten in die producten. Het is bekend dat conserveringsmiddelen en geurstoffen klachten kunnen veroorzaken.

Ook worden vaak uitingen gebruikt als `hypoallergeen’ betekent dat de kans klein is dat het product een allergische reactie oproept. De fabrikant beslist of dit op het etiket komt. Fabrikanten doen dit meestal als er grondstoffen zijn gebruikt waarvan bekend is dat deze een kleine kans hebben op het veroorzaken van een allergische reactie. De fabrikant verwacht dan dat ook na gebruik van het product geen of weinig allergische reacties zullen optreden. Dit betekent niet dat zo’n product nooit een allergische reactie kan geven.

Zijn producten met de termen ‘dermatologisch getest’, ’natuurlijk’ of ’hypoallergeen’ beter dan cosmetica waar dit niet op staat vermeld? Producten waar dit wel op staat, zijn niet beter dan producten waar dit niet op staat. Producten met de termen ‘dermatologisch getest’ of ‘hypoallergeen’ bevatten vaak minder of geen ingrediënten die mogelijk gevoeligheidsreacties kunnen veroorzaken. Deze producten veroorzaken misschien minder snel overgevoeligheidsreacties, maar het is geen garantie. Sommige mensen zijn erg gevoelig voor bepaalde stoffen. Ook is het mogelijk dat iemand in de loop van de tijd gevoeligheid voor een bepaalde stof opbouwd.

Kortom verzorgingsproducten gebruiken we elke dag om ons te verzorgen maar niet om je huid te verbeteren of te verjongen.

Wat zijn huidverbeteringsproducten?
Wij gebruiken alleen zeer hoogwaardige cosmeceuticals producten die hun werking hebben op de levende huidlaag en niet te koop is bij apotheek, drogist en parfumerie winkels. Alleen gecertificeerde huidspecialisten en artsen mogen cosmeceuticals producten gebruiken tijdens een behandeling.

Een optimale functionerende huid wordt echter pas bereikt door de diepere huidlaag te bereiken. Wij bieden u professionele producten voor elk huidtype en elk huidprobleem. Doordat er in de diepere huidlagen op cellulair niveau wordt gewerkt, verminderen fijne lijntjes en zonneschade, het vochtgehalte verbetert en de huidvernieuwing wordt gestimuleerd met een jongere, gezondere huid als gevolg.

Deze producten hebben werking op de levende huidlaag, dit is de huidlaag onder de zichtbare huid. Hierdoor geven ze een optimale voeding, correctie en bescherming van de huid. Door een combinatie van professionele behandelingen en deze hoogwaardige huidproducten te gebruiken, worden goede resultaten geboekt voor huidverjonging en huidverbetering.

Om dit te bereiken en te behouden is een effectieve, professionele medisch/cosmetische huidverzorging van essentieel belang.